Política Social

És evident que el Govern no està fent la feina per lluitar contra les desigualtats

  • Eva Granados
  • Actualizado:
  • Creado:

Granados reclama al Conseller el Homrani "explicacions sobre la gestió de la Renda Garantida" i "lideratge i una coordinació efectiva" per resoldre la situació dels menors no acompanyats (MENA).

"És evident que el Govern no està fent la feina i per això la compareixença de demà del Conseller El Homrani per explicar-nos el funcionament de la Renda Garantida de Ciutadania es fa imprescindible" ha denunciat avui la portaveu de Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, en una roda de premsa en què ha recordat que "un any i mig després de la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania, l'única llei substantiva que es va fer a la passada legislatura, continuem sense reglament de la llei i sense decret de creació del Consell de govern de la RGC". La portaveu socialista ha criticat que el Govern "no utilitzi l'instrument més potent que té per poder disminuir les desigualtats" i ha lamentat que s'hagin sumat només 5.000 expedients nous.

Granados també ha reclamat al Conseller "lideratge i una coordinació efectiva" per resoldre la situació dels menors no acompanyats (MENA). Després dels incidents protagonitzats a Castelldefels el cap de setmana, la diputada socialista ha constatat les queixes de diversos ajuntaments i entitats implicades i ha reclamat "fer un treball contra la xenofòbia" i que la Generalitat "garanteixi una tutela efectiva dels menors tant dins com fora dels centres".

Preguntada per la resolució de la Junta Electoral Central instant a Torra a retirar els llaços grocs dels edificis públics, Granados ha dit respectar la resolució i ha recordat que els socialistes "sempre hem dit que les institucions han de ser neutrals". La portaveu de PSC-Units ha explicat que és un tema que els socialistes ja van reclamar a l'espai de diàleg i que vam portar a votació al Ple del Parlament "sense molta sort".

En referència a les declaracions de Carles Puigdemont aquest matí afirmant que tornarà a Catalunya amb immunitat si és eurodiputat, Granados ha considerat que "afirmacions com les d'avui no s'ajusten ni al dret ni al sentit comú" i ha considerat que el líder independentista "no té un concepte acurat de la realitat". Per la diputada socialista "l'únic que vol Puigdemont és continuar empitjorant i bloquejant la situació política, ara també a Espanya i a Europa".

Eva Granados ha estat acompanyada de la diputada Rosa Maria Ibarra, que ha reiterat, després que en el proper ple es veurà el Projecte de Llei presentat per PSC-Units per la protecció de les oliveres monumentals, la necessitat que "acabi l'espoli de les oliveres mil·lenàries, que formen part del patrimoni natural i històric de les comarques del sud de les Terres de l'Ebre i de Girona". Ibarra ha explicat que les oliveres monumentals són a més "un actiu econòmic" i ha recriminat que quan es va presentar la proposta de llei "ERC i Junts per Catalunya van presentar esmena a la totalitat, i en canvi, quan Torra va anar a Ulldecona va declarar que aquesta llei s'ha d'aprovar. Els reclamem una mica de coherència" ha conclòs.

Palabras clave: