Política Social

Aprovada la moció de PSC-Units per garantir el salari mínim als treballadors amb discapacitat

  • Raúl Moreno
  • Actualizado:
  • Creado:

Moreno reclama que com a mínim 100 milions d'euros provinents de la conferència Sectorial de Treball "es destinin al que venen: subvencionar el 50% del SMI a tots els treballadors dels CET"

"És moment de dotar d'una planificació clara el finançament dels Centres Especial de Treball per dotar de seguretat i estabilitat al sector" ha defensat aquest matí el diputat Raúl Moreno en el debat de la moció de PSC-Units sobre la situació dels Centres Especials de Treball (CET).

Moreno ha recordat que el Govern "fa anys que no paga el 50% de l’SMI que les persones amb discapacitat física tenen reconegut per llei" i ha denunciat que els Centres Especials de Treball "porten 10 anys en l'oblit", alertant que "la mala gestió i les eleccions constants d'aquests darrers anys han provocat una paràlisi institucional i plans que no es porten a terme". En aquest sentit, la moció aprovada reclama programar un calendari de pagaments pendents del 2019 i del primer semestre de 2020, així com crear un fons de rescabalament de 30 milions d'euros que garanteixi la subvenció del SMI, ja que "no es pot allargar més aquesta situació i hem de deixar de posar el perill els llocs de treball de les persones amb discapacitat a Catalunya".

La moció socialista també reclama convocar en el termini de 2 mesos a les entitats més representatives del sector per acordar amb el Govern un calendari per recuperar subvencions per a la inversió i creació de llocs de treball destinats als CET, incrementar les tarifes de finançament dels serveis assistencials i elaborar un nou model de treball protegit.

El diputat socialista també ha recordat que "encara hi ha molta feina a fer pel que fa a la inserció laboral dels treballadors amb discapacitat". Per això a la moció presentada per Socialistes i Units per Avançar demana incrementar en l'oferta pública d'ocupació de la Generalitat la reserva de places per a persones amb discapacitat, així com les insercions al mercat de treball ordinari de persones amb discapacitat.

Palabras clave: