Política Social

El PSC demanarà al Parlament que la Comissió d'Afers Socials i Famílies incorpori les persones amb Discapacitat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Moreno considera que, amb aquesta proposta, el col·lectiu de persones amb discapacitat passarà de la invisibilitat viscuda en legislatures anteriors a una visibilitat acord a la importància del col·lectiu a Catalunya

El grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar proposarà als grups polítics del Parlament de Catalunya que la Comissió d'Afers Socials i Famílies canviï de nom per introduir de forma específica les persones amb Discapacitat.

Aquesta proposta, presa a partir del suggeriment de diverses entitats de persones amb discapacitat i també per la pròpia sectorial del partit, té com a objectiu donar més visibilitat a un col·lectiu que aplega 551.000 persones arreu de Catalunya.

Des del punt de vista de l'activitat parlamentària, els temes relatius a discapacitat s'abordaven majoritàriament a la Comissió de Benestar Social i Famílies. Segons el diputat portaveu de polítiques socials del grup parlamentari, Raúl Moreno, "el col·lectiu de persones amb discapacitat ha de passar de la invisibilitat viscuda en legislatures anteriors a una visibilitat acord a la importància del col·lectiu a Catalunya. Per això proposem que la Comissió d'Afers Socials, Famílies es digui, a partir d'ara, Comissió d'Afers Socials, Famílies i persones amb Discapacitat".

La proposta socialista haurà de ser debatuda i aprovada per la resta de partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya en el moment en que és negociïn el nombre de comissions i el caràcter legislatiu o no d'aquestes.


Per Moreno "No és només un canvi de nom" per això espera que la resta de grups parlamentaris votin favorablement aquesta proposta ja que, pel diputat socialista "és l'oportunitat de centrar els temes de discapacitat en una mateixa comissió, i exercir el control al govern en temes tan sensibles i necessaris com el desplegament reglamentari de la llei d'Accessibilitat pendent des del 2014".

Paraules clau: