Política Social

El Parlament aprova més places de residència malgrat l’oposició dels partits de Govern

  • Actualitzat:
  • Creat:

Moreno reclama al Govern que en el termini de 6 mesos presenti el projecte de llei de la Gent Gran

El diputat de Socialistes i Units per Avançar, Raül Moreno, ha presentat aquest matí una moció sobre la situació de la gent gran amb la voluntat de "tirar endavant quatre àmbits indispensables per començar a revertir la línia de retallades, problemes de temps d'espera i denegacions de prestacions en què s'ha instal·lat la política vers la gent gran de Catalunya".

En aquest sentit, Moreno ha concretat i quantificat les accions que els i les socialistes reclamen en la seva moció: Pel que fa a l'increment de prestacions, el diputat socialista ha demanat la recuperació de 2.000 noves prestacions vinculades a residència, amb un cost de 16 milions d'euros, desfer la retallada "que es va produir al Govern d'Artur Mas i que ERC manté" de les prestacions per a residència, amb la voluntat d'alleugerir el cost que la persona ha de pagar per ingressar-hi, retornant als 5 milions d'euros que s'invertien, incrementar les prestacions de cuidadors no professional, amb un cost de 6 milions.

En l'àmbit de l'increment de places, Moreno ha reclamat "que es converteixin en públiques totes les places de residència construïdes amb diners públics". Una proposta que segons el diputat socialista suposaria tenir 500 noves places públiques, amb un cost estimat de 9,7 milions d'euros; i obrir 2.000 noves places de centre de dia, amb una repercussió de 15 milions d'euros.

Per últim Moreno ha posat sobre la taula l'avantprojecte de la gent gran "del que només tenim un power point malgrat que es van comprometre a tenir-lo el juliol de 2017". El diputat socialista ha reclamat al Govern que en el termini de 6 mesos presenti el projecte de llei, així com un pla estratègic de millora dels serveis d'atenció domiciliària.

"Volem que Catalunya disposi d'un Pla de seguretat per a les persones grans que actualitzi l'actual, ja caducat, i un nou protocol marc per a la lluita contra el maltractament a la gent gran que incorpori una cartera de serveis específica per a aquelles persones grans que viuen soles" ha explicat Moreno, que quantifica el total de les propostes socialistes al voltant dels 51 milions d'euros "una inversió que podria haver-se fet sense problemes si haguessin votat a favor de la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat".

Paraules clau: