Política Social

"CCOO ens ha posat deures, la situació econòmica i social a Catalunya requereix una atenció que no rep”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta i Eva Granados es reuneixen amb el secretari general de Comissions Obreres i el candidat a secretari general en l'11è Congrés del sindicat

Aquest matí, el primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, i la portaveu parlamentària, Eva Granados, han mantingut una reunió de treball amb el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el candidat a secretari general en l'11è Congrés del sindicat, Javier Pacheco. Segons Miquel Iceta, “de Comissions Obreres ens enduem molt deures, perquè efectivament hi ha una situació econòmica i social a Catalunya que requereix d’una atenció que no està rebent”.

 

Miquel Iceta considera que aquesta atenció no s’està rebent “en molts terrenys com en el de la precarietat, o el de la gent que ha quedat despenjada del sistema productiu. La recuperació econòmica que es comença a produir no està servint per reincorporar a moltes treballadores i treballadors que han perdut la feina a llocs de treball dignes”. “Tampoc s’està produint una recuperació dels salaris; nosaltres no creiem en una economia que només pengi del turisme i de les exportacions, cal fer créixer la demanda interna i això vol dir que els treballadors han de començar a recuperar poder adquisitiu perdut”, ha dit.

 

A la reunió, ha afegit, s’han tractat “qüestions d’ordre institucional, com l’impuls a la renda bàsica, l’impuls de la negociació de la funció pública, o l’impuls del pacte Més Indústria, que no n’està rebent prou per part del Govern”.