Política Social

Els socialistes reclamen que es garanteixi la prevenció, detecció i protecció dels menors que pateixen abusos sexuals

  • Actualitzat:
  • Creat:

Beatriz Silva recorda que, tal i com va aprovar el Parlament, l’administració ha de vetllar per ells, destinant els recursos necessaris perquè els protocols de detecció i prevenció puguin funcionar

1 de cada 5 infants pateix abús sexual a la seva infància i/o adolescència. Així ho mostren les dades de diferents informes i campanyes, com la darrera apareguda de Save The Children, i que ha portat al grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar a registrar una proposta de resolució sobre la prevenció, detecciói protecció dels menors que pateixen abusos sexuals i maltractaments.

La diputada del grup PSC-Units i portaveu d’infància, Beatriz Silva alerta que, segons informa Save The Children, “1 de cada 2 víctimes d’agressions i abusos sexuals és un infant, i  la majoria d’aquests abusos es produeixen dins l’entorn familiar i queden silenciats”. Silva ha denunciat que els recursos destinats són insuficients: “Només existeixen dues unitats especialitzades en el diagnòstic integral de l’abús sexual infantil i que cap d’aquestes unitats forma part de la cartera de serveis de l’ICAS” ha posat d’exemple la diputada, que ha recordat les diferents resolucions aprovades al Parlament de Catalunya, sobre la prevenció de l’abús i l’explotació sexuals, la formació del personal sanitari per la detecció d’abusos a menors i sobre la detecció i protecció dels menors que pateixen abusos sexuals i maltractament, i ha alertat que s'estàn incomplint.

La proposta de resolució dels socialistes reclama el compliment de les diverses resolucions aprovades al Parlament entorn la prevenció de l’abús i l’explotació sexuals, garantir el compliment dels protocols que existeixen actualment sobre l’abús sexual infantil, així com destinar-hi els recursos necessaris.

Per a Silva “és intolerable que els menors continuïn desprotegits”. Per això considera que “cal coordinació entre els diferents departaments i administracions per poder tenir cura dels menors i que puguin tenir les eines per demanar ajuda". La diputada socialista ha recordat que segons la Convenció de l’ONU sobre els Drets de l’Infant “els infants tenen dret a la protecció contra totes les formes d’explotació i abús sexual; Per això l’administració ha de vetllar per ells destinant els recursos necessaris perquè els protocols de detecció i prevenció puguin funcionar.”

Fitxers adjunts:

Paraules clau: